Cum îți imaginezi casa în care să te simți acasă, în care căldura este degajată din ambient? Cum arată stilul care își aduce confort vizual și fizic? Decorat cu lemn și plante, nu-i așa? Aceasta pentru că lemnul este cald și viu, iar designul interior în care lemnul are un rol important da vitalitate întregului spațiu. 

 

În continuare îți venim în întâmpinare cu idei de amenajări interioare în care lemnul este vedetă și dă personalitate casei ca tu și familia ta să vă bucurați de căldură și stil. 

Stilul rustic –  elementele naturii în centrul orașului 

 

Ne-am obișnuit  să considerăm stilul rustic exclusiv pentru cabane și case din mediu rural. Designerii de interior, dar și ruptura de natură a citadinilor au schimbat regulile în ultimii ani, iar stilul rustic este preluat și în marile orașe, uneori chiar în apartamente. 

 

Acesta este implementat folosind lemnul ca element principal al interiorului. Sunt folosite dușumele sau parchet din lemn cu plăci late (1 strip), cu un aspect noduros natural și un nivel de finisaj congruent. 

 

Grinzile din lemn sunt folosite atât pentru suport dar, mai ales, pentru un efect cald al interiorului.

 

Mobilierul din lemn masiv, cu același aspect vag- finisat, completează interioarele cu note rustice. 

 

Placarea pereților cu  lambriuri pentru un stil modern de efect

 

Tot într-o întoarcere la materialele naturale și natură, unii designeri recomandă înlocuirea banalului rigips cu pereți placați în lemn. 

amenajare interioara lemn - lambriuri

Lambriurile din lemn își regăsesc însemnătatea în interioare amenajate în stil contemporan, placând pereții living-urilor care îmbină nou și vechi sub același acoperiș. Pe un perete îmbrăcat în lemn își găsesc loc, în mod inspirat, rafturi moderne pe care stau amplasate gadgeturi de ultimă oră. 

Pereții și piese de mobilier decorate cu plante vii sunt, de asemenea, o tendință ce completează spațiul pentru căldură și confort.  În mod inventiv, designerii adună în același spațiul lemn, piatră, plante decorative și, uneori apă, construind o oază de natură chiar în casă. 

Lambriuri Lemn Natural

Tavanul fals din lemn pentru un efect estetic garantat

 

Nu doar pereții pot fi îmbrăcați în lemn, dar și tavanul. In interioare amenajate interesant veți găsi o combinație interesantă, simplă totuși, pereți simetrici albi și lemn. Astfel, albul conferă amploare încăperii, în timp ce tavanul în lemn aduce căldură mediului. 

amenajari interioare lemn - tavan

Dincolo de efectul vizual plăcut și cald, placare tavanului (și a pereților) cu lemn are și un rol practic, lemnul fiind un bun izolator fonic și termic. 

 

Inlocuiți mobilierul clasic cu unul creativ realizat din lemn

Mobilierul greu cu tapiserie și finisaje lucioase poate fi înlocuit cu succes de rafturi creativ realizate din lemn, amplasate în mod original. Mobilierul modern astfel realizat poate păstra o patină de nefinisat, dur, aproape de natural. 

mobila din lemn - masa nefinisata

Această opțiune o puteți extinde la mese din lemn, realizate din esențe autohtone, ce păstrează fiecare nod și venă a copacului într-un aspect autentic. 

Mese Lemn

Reutilizarea lamelelor din lemn uzate în obiecte decorative

 

Reutilizarea este noua tendiță în amenajări interioare.  Astfel, plăcile de parchet le puteți asambla în panouri decorative care pot înlocui lambriurile amplasate pe pereți sau să completați și să îndulciți cu un astfel de decor un spațiu amenajat industrial, modern sau contemporan. 

idei amenaari lemn reutilizarea lamelelor din lemn

Tot din lamele de parchet utilizate puteți face mici obiecte decorative pentru Crăciun, suporți pentru flori sau tamburi din lemn cu un aspect unic.  Imaginația voastră este limita. 

Un lucru e cert, cu cât mai originală și mai aproape de voi e ideea, cu atât mai mult vă reprezintă spațiul!

Noi vă ajutăm cu consultanță gratuită pentru alegerea celui mai bun parchet, lambriuri din lemn sau vă confecționăm trepte sau mese personalizate.

Va doriti o pardoseala deosebita? Va livram lucrarea la cheie!Bifand aceasta casuta esti de acord cu politica de confidentialitate https://www.superparchet.ro/politica-de-confidentialitate/.

Bifand acesta casuta esti de acord sa primesti mai multe informatii despre produse, oferte si promotii din partea Alma Parchet Natural.

Multumim https://pixabay.com/ pentur o parte dintre imagini.