Întreținerea parchetului pentru incalzire prin pardoseală pe durata sezonului rece

 

Ne place căldura care ne încântă picioarele după o zi lungă și rece, iar parchetul din lemn montat peste sistemul de încălzire este mai mult decât un element de design interior, este artă, este confort, este elementul care contribui să transformăm o casă în Acasă.

De ce să ai  grijă de parchetul tău?

 

Pardoseala într-o casă este ca părul unei femei frumoase: trebuie întotdeauna să fie îngrijit pentru a atrage atenția în mod plăcut. Astfel,  pentru a-și păstra aspectul îngrijit, parchetul are nevoie de atenția noastră.  

Peste sistemul de încălzire prin pardoseală se recomandă montarea parchetului dublu-stratificat, care este un parchet din lemn.  

parchet pentru incalzire in pardoseala - Chevron

Dacă în alte articole vă învățam cum să alegeți parchetul pentru încălzire în pardoseală, în acest articol vă ajutăm să îl întrețineți, astfel încă de alegere a parchetului pentru detalii referitoare la esențele potrivite și grosime, vă invităm să descoperiți produsele dedicate parchetului pentru încălzire în pardoseală

 

Umiditatea, temperatura și importanța acestora

Chiar dacă nu este ușor de observat, umiditatea este un factor important când vine vorba despre buna condiție a parchetului și de menținerea sa, procentul de umiditate într-o casă pentru a menține parchetul într-o stare optimă este între 40%-60%. 

 

Temperatura în încăperea unde este montat parchet pentru încălzire în pardoseală

 

Fiind vorba despre încălzire în pardoseală, temperatura la nivelul șapei nu trebuie să depășească 26 grade Celsius și 40 grade pe circuitul tur al instalației. O temperatură ridicată usucă lemnul care crapă, după cum usucă și aerul din atmosferă, nefiind sănătos pentru corp. În cazul în care totuși temperatura depășește acești parametri,  trebuie amplasat în încăpere un umidificator.

intretinere parchet din lemn pentru incalzire in pardoseala

Ce faceți dacă nivelul de umiditate nu este optim?

Pentru un mai bun control, este util să dețineți un dispozitiv de măsurare a nivelului umidității din aer. Astfel puteți lua măsurile corecte, fie că nivelul este prea mare sau prea mic.

În cazul în care nivelul de umiditate este scăzut puteți amplasa în încăpere un vas cu apă sau un umidificator. Dacă, dimpotrivă, este scăzut aerisiți sau folosiți un dezumidificator. 

 

Curățarea parchetului pentru încălzire în pardoseală iarna

Pentru că vorbim despre un parchet încălzit, acesta se poate deshidrata mai repede decât cel convențional. Dacă în timpul verii obișnuiați să îl spălați săptămânal, în sezonul rece recomandăm curățarea parchetului de două ori pe săptămână. Curățarea se face fără exces de apă, cu ajutorul  unui spray mop sau cu o cârpă umedă și soluțiile  speciale pentru parchet din lemn. 

 

Îngrijirea corectă a parchetului din lemn

Am vorbit despre umiditate, urmează soluțiile de curățare. Chiar dacă în supermaketuri oferta este variată, alegeți calculat cea mai bună variantă. 

Solutii pentru intretinerea parchetului

Aspectul parchetului din lemn nu suferă modificări peste noapte, ci este vorba de un proces îndelungat, în strânsă legătură cu rutina de îngrijire. 

Dacă este curățat cu soluții prea dure, acesta se poate deshidrata și deteriora, indiferent dacă este finisat cu ulei sau lac. Dacă este curățat cu produse ce conțin ceară, aceasta îngrașă pardoseala, formând o peliculă   care dă parchetului un aspect mătuit.

Pe de altă parte, soluțiile acide deteriorează finisajul, de aceea este important ce conține detergentul și concentrațiile aferente, pentru a nu strica aspectul. 

 

Recomandările noastre 

Alma Parchet Natural recomandă soluțiile de curățare concentrate sau gata preparate (diluate în concentrații optime) de la Bona și utilizarea unui spray mop, conceput special pentru îngrijirea parchetului din lemn. Lavetele sunt detașabile și ușor de curățat  de mână sau în mașina de spălat. Inclusiv rezerva este reutilizabilă, pentru o folosire îndelungată. 

Aveți la dispoziție laveta pufoasă pentru praf și pe cea de microfibră, special fabricate pentru parchet din lemn. Rețineți că folosind produse speciale pentru curățarea pardoselilor din lemn prelungiți viața parchetului. 

 

Evitați consecințele prin prevenție!

Îți dorești să întreții parchetul cu soluții profesionale și spray mop? Le găsești la noi în magazin.Bifand aceasta casuta esti de acord cu politica de confidentialitate https://www.superparchet.ro/politica-de-confidentialitate/.

Bifand acesta casuta esti de acord sa primesti mai multe informatii despre produse, oferte si promotii din partea Alma Parchet Natural.